Palkkamurhaajan luku. Toiseksiviimeinen loma ennen joulua. Leiripäiviä 20. Voiko ankeammin enää viettää sunnuntaita?

HKK-gines meni hyvin, ei tullut hälytyksiä ja viikonloppu meni lähinnä maatessa ja lukiessa Charles Bukowskin tuotantoa.

Tuo edellisessä postauksessa mainitsemani marssi oli suht. lyhyt, ~8 kilometrin veto. Helpohko reitti ja mukava keli.

Taisteluleiri muuttuikin lähialueella tapahtuvaksi taisteluharjoitteluksi, eli aamulla telakuorma-autoilla metsään ja illalla takaisin kasarmille. Ei ollut ollenkaan niin paha kuin etukäteen kuviteltiin, vaikka lumessa puuhatessa kastui vaatteet. Oikein reilusti meidän joukkue hoiti joka päivä hyökkäykset jotka tapahtuivat paukkupatruunoilla. Ei ihan nallekarkit menneet tasan. Tällä viikolla kerrattiin samoja asioita ja taas kerran meidän joukkue lähti hyökkäämään.

Vastaanottokäynnit ovat porukalla lisääntyneet aika reilusti nyt kun ei enää olla vain makoilemassa. Kapteenilta saivat pojat kiitosta että osaavat ainakin lukea viikko-ohjelmaa. Hammaslääkärikäynnitkin ovat lisääntyneet aika merkittävästi. Eräs henkilö tuvastani ei osallistunut viime viikolla ollenkaan palvelukseen. Myös ripulia valittamalla eräs sai 2 päivää VUP:ta vaikka ei paskalla käynyt yhtään sen enempää kuin muutkaan...

Perjantaina saatiin vihdoin ja viimein palautettua polkupyörät, joiden huoltoon varailtiin viikoittain varmaan yhteensä 10 tunnin edestä aikaa. Kuittasimme myös SA-INT sukset (tm). Itse en vielä päässyt näitä ihanuuksia testaamaan johtuen tulenjohdon omasta ohjelmasta. Jääkärit lähtivät hiihtelemään tällä välin ja myöhemmin tästä saikin kuulla jatkuvia tykkimies-kommentteja.

Ensi viikolla pääsen tutustumaan iki-ihanaan rovajärven luontoon 22. - 28. päivä tapahtuvan tykkileirin muodossa. Mennään keskelle ei-mitään, ilman huoltoa sissimuonien kera. Siellä sitten ammutetaan tykistöä (ensimmäistä kertaa muuten!) ja kranaatinheitinkomppaniaa. Tämän jälkeen on sitten yksi viikonloppuvapaa ja sitten 8.12. alkaa "Hukka"-harjoitus eli loppusota kestäen 19. päivään. Eli rovaa tulee luultavasti yliannostus. Sitten onkin joululoman vuoro, todella nerokkaasti suunniteltu 27. päivä tapahtuva varustepalautus joka katkaisee joululoman hetkeksi...

Tässäpä alkaa viimeiset 6 viikkoa menemään. Toimintaa riittää 4 viikon verran. Sitten lomailua ja reserviin siirtyminen.