Niin, vala oli ja meni. Ylennys jääkäriksi tuntuu mukavalta, vaikka tuskin lopulta vaikuttaa pahemmin. Vaikka pyörtymisillä sun muilla meitä etukäteen peloteltiin, ei kuulemani mukaan kukaan moista tehnyt. Tai ainakaan yleisöstä ei moisia kommentteja tullut. Yhdeltä sotamieheltä tosin lakki lähti kuulemma käsistä. Vala oli kauniiseen paikkaan sijoittuneessa Sotkamon kaupungissa.

Todella nerokkaasti marssimme Hiukan pesäpallostadionille (jossa valatilaisuus oli) hiekkaa ja pururataa pitkin. Edellisen illan kenkien kiillotus oli aika turhaa työtä. Baretti tuntui saunalta ja käsissä olleet nahkahanskat jaksoivat kummastuttaa omaisia. Aseen hihnaa pitävä oikea käsi oli suht. tunnoton valan aikana. Kuitenkin eteenviennit onnistuivat siitäkin huolimatta, tosin eivät täydellisesti. Valan jälkeen marssittiin Salmelan koululle jossa luovutettiin aseet ja saatiin lomakassit. Ihanaa hernesoppaa tarjottiin taas kerran (edellisenä päivänä eli perjantaina syötiin muuten pakista hernekeittoa ja ilman pannaria, ei ollut torstaina hernekeittoa vaikka legendan mukaan joka torstaina sitä olisi).

180 päivää jo palvelleet jäivät viettämään mukavaa HKK-viikonloppua prikaatiin. Pitää toivoa etteivät kovin paljoa meihin vitutustaan ensi viikolla pura. Ollaan menossa ampumaleirille. Kolme päivää ihanaa luontoa. Ah...