Niin se juna vaan kääntyi kotia kohti lauantaina. Tänään vietän komppania HL:ää vielä kotona. Huomenna alkaa kolmen päivän harjoittelut Jääkäri-pioneeri -harjoitusta varten (Jäpi). Siis 12 päivän leiri. Kyllä, hajottaa jo valmiiksi ajatuskin. Plussana se, että kyseisestä leiristä voi saada parit kuntoisuuslomat.

Edellisellä viikolla oltiin Vuosangassa. Pari ensimmäistä päivää oli mukavat kelit, sitten keskiviikko ja torstai satoi vettä. Perjantaina tulikin lunta. Oli oikein mukavaa märät hanskat kädessä puuhastella. Leiri oli sinänsä ihan onnistunut, mitä nyt ruokailujen suhteen vähän huoltoporukka kohelsi ja sai olla raapimassa astian pohjalta tähteitä. Sauna ja sotilaskoti Vuosangassa olivat perinteiseen tapaan käytössä.

Viime viikolla oli ehkä niitä paskimpia päiviä koko intin ajalta tähän mennessä. Ryhmän hyökkäys oli LV241-radio selässä ja sanomalaite kaulalla ollessa niitä ei niin mukavia kokemuksia. Tulenjohtoukot pääsi taas pitkästä aikaa jopa tetsaamaan. Ampumaan en ole tosin päässyt yli 5 viikkoon. Torstain harjoitukset päättyivät mukavasti telakuorma-auton parin telan paikaltaanlähtöön. Vietettiin siinä sitten vesisateessa yliluutnantin ja vänrikin kanssa yli tunti puuhaillessa teloja paikoilleen. Lopulta luovutettiin ja mentiin muihin ajoneuvoihin. Korjausmiehet tulivat sateiseen säähän varmasti todella iloisin mielin laittamaan telat kuntoon. Kuulemma puolisen tuntia meni heillä aikaa. Aamulla muuten tuosta samasta tekasta rupesi moottori savuttamaan. Siis korjaajat puuhasivat kahdesti saman tekan kimpussa samana päivänä. :)

Vieläkään ei olla saatu lomatakkiin pitkään himoittuja aselajitunnuksia. Toivottavasti nyt Jäpi-leirin jälkeen vihdoinkin.

Ensi viikonloppuna pääsee vielä lomille. Sitten Jäpissä seuraava ihana gines, sen jälkeen normaali viikonloppuvapaa ja sitten HKK-gines. Sitten taitaakin olla taas HL-viikonloppu, eli kestää maanantaihin.